Skip links

İK & Eğitim-Kariyer

Teklif Alın

Hemen Arayın:

+90 549 256 5478

İK & Eğitim-Kariyer

İşletmelerin, sürdürülebilirliğini, başarısını ve geleceğini belirleyen  en önemli unsur çalışanların yani  İnsan kaynağının eğitim ve beceri kalitesidir. Burada İnsan Kaynaklarının rolü, İşletmelerin  kuruluş amaçlarını gerçekleştirmek ve İşletme kültürünü güçlendirmek için işyerindeki insanları yönetmektir.

Etkin bir şekilde yapıldığında İK yöneticileri, şirketin hedeflerini ilerletmek için gerekli becerilere sahip yeni profesyonellerin işe alınmasına ve aynı zamanda hedeflerin karşılanması için mevcut çalışanların eğitimine ve geliştirilmesine yardımcı olabilirler.

Teknoloji ve bilgi tabanlı endüstrilerindeki artış ve gelişmelerdeki küresel rekabetin bir sonucu olarak, İNSAN KAYNAKLARI Yönetimi bugün daha kritik bir rol üstlenmektedir.

Başlıca başarısı, bireysel hedef ve hedefleri kurumsal hedeflerle uyumlu hale getirmektir. Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi, organizasyonu rakiplerinden ayıran eylemlere odaklanır ve organizasyonun başarısı üzerinde uzun vadeli etki yaratmayı amaçlar.

VERDETA Vergi Denetim ve Tasdik Hizmetleri, çalışmakta olduğu konusunda uzman, yetkin kişi ve kurumlarla olan Ulusal Hizmet ağından yararlanabilir ve Danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Bir şirket sadece çalışanları kadar iyidir ve İnsan Kaynaklarını iş sağlığını korumanın veya iyileştirmenin önemli bir parçasıdır. Bu ilke ve çalışmalar sonucunda İnsan kaynakları yönetimi, temel iş operasyonlarıyla bağlantılı olarak giderek artan bir şekilde yönetim işlevi haline geldi. İK bölümünün bazı önemli faaliyetleri;

  1. İşe alım ve vasıflı işgücü seçimi.
  2. Motivasyon ve çalışanlara sağlanan faydalar
  3. İşgücünün eğitimi ve geliştirilmesi
  4. Performansa bağlı maaşlar ve değerlendirmeleri

Kariyer; kişinin mevcut durumunu, kısmi olarak da olsa planladığı bir konuma taşımak için yaptığı çalışmalarla mevcut durumundan daha ileriye doğru bir hareketlenme yaşamasıdır.

Her insan meslek hayatına dair belirli planlar yapabilsede, bu planları hedeflenen noktada tutmak her zaman mümkün değildir. Ancak o noktaya gelebilmek için yapılan çalışmalarda her ilerleyiş, aslında kariyerin, hedeften önceki noktalarını oluşturmaktadır.

Süreç içerisinde kariyer planlaması yapan kişinin, kendisine yapmış olduğu her yatırım sonuç itibariyle o kişinin kariyerini ifade etmek için yeterli olacaktır.

Kariyer denildiğinde akla ilk gelen şey kişinin işi olsa da, aslında bu tam olarak doğru değildir. Başarı sağlanan işte yükselmenin yanı sıra, kişinin yaptığı işle sevdiği iş arasında bir bağın olması kariyer kavramının oluşması için önemlidir.

Yani aslında zorunlu başarı yerine, kişinin en azından hedeflerinin bir kısmını başararak oluşturduğu meslek hayatı, gerçek kariyer tanımına uymaktadır.

Kariyer, kişinin kendini olduğu noktadan alıp nereye taşıdığı ile ilgili bir oluşumdur. Ulaşmak istediğiniz yere giderken kendinize yaptığınız yatırımlar toplamına da kariyer denebilir.

Kariyer dendiğinde akla ilk önce iş geliyor. Yapılan araştırmalar iş hayatında başarıya ulaşmış insanların, ortak noktalarının dengeli yaşamak olduğunu gösteriyor.

Bir masanın 4 ayağı gibi. Aile, eş, dost yani özel hayat, iş, ruhsal gelişim ve toplum olarak nitelendirilen 4 unsur dengeyi meydana getiriyor.

Bu unsurlar denge içinde olduğu sürece kişiler yaşamlarından daha büyük haz duyuyor. Aslında genel anlamı ile bakıldığında gerçek kariyer hayatımızın kendisidir de diyebiliriz.

Mesleki kariyer tek başına bir amaç olmamalıdır.

Asıl amaç kim olduğumuz, ne olmak istediğimizi, neleri sevdiğimiz, neleri yapmak istediğimizi bulmaktır. Kim olduğunu bilen kişiler, mesleki hayatında kariyerini doğru yönlendiren kişiler olarak karşımıza çıkar.